Sitemap    
 

Brochure, uddannelsesstart august 2018

 
 Hent brochuren ved at klikke på linket.


  

Uddannelsesstart 7. august 2018
_________________________________________________________ 

 
KUU er en 2-årig uddannelse, hvor næste hold starter den 7. august 2018. Når du har gennemført en KUU, kan du kalde dig erhvervsassistent. 

En KUU giver dig: 

forståelse for og træning i at kunne begå dig på arbejdsmarkedet
kendskab til kravene på en arbejdsplads
viden om, hvordan man samarbejder, løser konflikter og tager ansvar  for en opgave
forståelse for egen og andres rolle i forskellige arbejdssituationer
mulighed for at træne og udvikle dine faglige, personlige og sociale kompetencer på den måde, det passer bedst for dig.

Når du har gennemført en KUU, er du godt forberedt til at søge et job eller gå i gang med fx en erhvervsuddannelse eller en hf-uddannelse.

KUU starter både i Lemvig og Holstebro den 7. august 2018. I Lemvig er erhvervstemaet ”Service, turisme og transport”. I Holstebro er det ”Industri, mekanik og produktudvikling” og ”Jordbrug, mad og sundhed”. 


Service, turisme og transport
Lemvig (Havnen 72) 
 

Vi skal arbejde med at indrette og passe vores butik.  Vi skal prøve at lave en hjemmeside med e-handel. Vi skal finde ud af, hvordan vi skal lede og styre vores butik, og hvordan vores servicekoncept skal være. 

 
 

 
Vi kan også lave turismeprojekter fx i samarbejde med campingpladser og turistkontorer. Vi har mulighed for at sætte mange spændende ting i gang, og du kan være med til at bestemme og få indflydelse på hvilke projekter, vi skal arbejde med.  

Industri, mekanik og produktudvikling
Holstebro (Skivevej 112)
 

Vi skal indrette og drive nogle små projektværksteder, hvor der bliver mulighed for at sætte gang i vores egne små produktioner og opfindelser. Du kan også få mulighed for at arbejde med dine egne gode ideer. 

Vi skal også kunne klare diverse opgaver for virksomheder, der måske gerne vil have os til at samle nogle produkter, pakke nogle varer eller producere nogle dele, der skal indgå i en større ordre.  

Jordbrug, mad og sundhed
Holstebro (Skivevej 112)
 

Vi skal arbejde med planter i drivhus og planlægge produktionen, så planterne er klar til salg, når kunderne er interesserede i at købe dem. Vi skal arbejde med vedligeholdelse af grønne områder, fodre og passer dyr en gang om ugen. 

Du skal opnå forskellige færdigheder vedrørende køkkenarbejde og hygiejne såvel i forbindelse med køkkenarbejdet som i forhold til den personlige hygiejne.

Du lærer om miljøvenlig håndtering af produktion og produkter, samt behovet for rene og sunde fødevarer i vores samfund. 
 

 
Følgende gælder for KUU, hvad enten du starter på holdet i Lemvig eller i Holstebro: 

Fokus på din trivsel
Med en KUU får du 2 år i trygge rammer til at udvikle dig fagligt, personligt og socialt. Du vil have 1-2 faste lærere, og vi vil have fokus på det gode sammenhold i klassen, hvor vi er ordentlige overfor hinanden og accepterer hinanden, som vi er. 

På KUU arbejder vi med fagene: Arbejdslære, samarbejdslære og erhvervslære.  Vi arbejder med fagene, så de passer til de projekter, vi har gang i. 

Bliv sikker til dansk og matematik
På KUU skal du også have undervisning i dansk og matematik.

Vi læser, skriver og regner ud fra emner, der passer til de projekter, vi arbejder med, så du direkte kan se meningen med at øve i og blive bedre til dansk og matematik. 
 
Du kan få undervisning på det niveau, der passer til dig. For at gøre din KUU færdig, skal du kunne bestå dansk og evt. matematik på et niveau, der er lidt sværere end 10. klasse. Det har du god tid til at lære i løbet af dine 2 år på KUU. Vi samarbejder med erhvervsskoler og gymnasier, så du vil blive undervist af lærere derfra i noget af tiden. KUU er delt op i 4 semestre (4 halve år).  

Mulighed for at få erhvervstræning
I løbet af foråret og i efteråret har du mulighed for at komme i indtil 8 ugers erhvervspraktik på en arbejdsplads eller på en uddannelsesinstitution, hvor du bliver undervist i og oplært i at kunne passe et almindeligt job, så du får noget arbejdserfaring og indsigt i at være på en arbejdsplads. 

Praktiske oplysninger 
 
Økonomi
Du kan søge SU, når du er elev på KUU. Du kan få SU fra kvartalet efter, at du  er fyldt 18 år, dvs. din første SU-måned er enten april, juli, oktober eller januar. 

Du søger SU online via NemID på: www.su.dk

Er du 18 eller 19 år, er din SU afhængig af dine forældres indkomst. 

Ungdomskort til bus og tog Når du er elev på KUU, kan du købe et ungdomskort for 360 kr./mdr. Kortet giver fri rejse i dit lokale takstområde og rabat på togbilletter i hele landet. Du skal bestille et ungdomskort med NemID på: www.ungdomskort.dk 

Madordning på skolen
Det koster kun 400 kr. om måneden for morgenmad, frugt, kaffe / te og middagsmad.  

Optagelse via UU
Der er ikke fri adgang til uddannelsen.  

Optagelse sker efter vejledning og indstilling fra din UU-vejleder eller en anden vejleder. Det er UU, der vurderer og beslutter, hvem der kan optages på uddannelsen.  

Varierede undervisningsdage
På KUU har vi mulighed for at planlægge vores dage ud fra de projekter og aktiviteter, vi lige har gang i. Vi bestemmer nemlig selv. 

Derfor er skemaet nedenunder kun et eksempel. 

Skema for en typisk uge på KUU, 1. halvår 
 
 
 

Holstebro: Sådan starter og slutter undervisningen
Mandag, tirsdag og torsdag slutter undervisningen kl. 15:10, onsdag kl. 13:45 og fredag kl. 13:10.

Hver uge sparer du 2 afspadseringstimer op, så skolen kan give KUU-holdet en fridag ca. 1 gang i måneden. Denne dag bruger skolen til at holde møde eller kursus for lærerne.

 
 
 
 
 
Produktionsskolen Nordvestjylland | CVR: 10074592  | Tlf.: 96630108